måndag, oktober 17, 2011

Tillökning i familjen Bokmärken-jag-är-rädd-om


Från vänster till höger:
  • Ett persiskt handvävt bokmärke, från Iran. Det påminner om en flygande matta ur Tusen och en natt och är mycket fint. Fick det i present i lördags.
  • Ett bokmärke av gyllenne metall med ett påklistrat handgjort broderi, från Kambodja. Vackert som ett smycke. En present från ifjol.
  • Ett papyrusbokmärke från Egypten. Säkert ett vanligt souvenir men jag gillar det också. Tyvärr är det för skört för att användas regelbundet, så det ligger mest stilla i sin permanenta värdbok.
Jag är mycket glad åt de här bokmärkena eftersom de är vackra och jag har fått dem av människor som jag älskar. Det är också roligt att de kommer från länder dit jag troligen aldrig kommer att resa själv, det är kittlande att tänka på.

Är det så att när man har tre stycken av en sak så samlar på dem? Kanske har jag då precis börjat samla på bokmärken från fjärran länder? Jag menar, varför inte.

7 kommentarer:

Linnea sa...

Kul grej att samla på i sådant fall! :)

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Lagom nördigt, mycket användbart :-)

Lyrans Noblesser sa...

Åh jag vill också samla!

Monika sa...

I år började jag köpa bokmärken som souvenir. Jag har bara två så jag har nog inte börjat samla än :) Det som är bra med att samla på bokmärken är ju att de tar ganska så liten plats.

Böckerx3/Metta sa...

Jag har också ett i papyrus från Egypten, dock är det fortfarande inplastat =)

Eli sa...

Bokmärken är jättekul =)

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Lyran: vad hindrar dig?

Monika: Exakt - de tar ingen plats.

Metta: Mitt är också inplastat när det inte används.

Eli. Eller hur!