tisdag, oktober 25, 2011

Gyrdir Eliasson i Biblioteket i P1

Gyrdir Eliasson signerar "Bland träden" på Bokmässan.

Författaren Gyrdir Eliasson har för sin senaste novellsamling Bland träden (översättning John Swedenmark) tilldelats Nordiska Rådets litteraturpris 2011. I början av november får han ta emot 350 000 danska kronor för sin ”stilistiskt högtstående ordkonst som skildrar inre och yttre hot i dialog med världslitteraturen”.

I radioprogrammet Biblioteket i P1 kan man höra honom prata om bland annat naturens roll i hans texter. Man kan också höra några citat från boken.


Lyssna: Kulturradion: Biblioteket

2 kommentarer:

Nattens bibliotek sa...

Jag lyssnade på programmet. Intressant person och nu skriver han mest noveller och det är inte det jag mest gillar. Men jag måste ge honom en chans.

Anonym sa...

Jag lyssnade också på programmet och blev nyfiken, särskilt på novellen som lyfter fram Strindberg (om jag inte minns fel).