onsdag, oktober 12, 2011

Blogginlägg nr 1500: firar med att lotta ut en bok

Det känns lite speciellt att skriva det här inlägget för det är INLÄGG NUMMER 1500. Ett tusen fem hundra blogginlägg har det alltså blivit sedan Bokmania föddes i sin nuvarande form den 30 januari 2007 - vilket också betyder att Bokmania fyller fem år om några få månader, gudihimmelen.

Självklart tänker jag fira detta 1500:e inlägget! Hur? Genom att lotta ut en bok, något annat lämpligt sätt finns inte för en bokblogg.

Det du måste göra om du vill vinna boken är att:
a) senast på löndag (15/10) lämna en kommentar i kommentarsfältet och berätta varför du skulle vilja ha just den här boken
b) helst också vara med och gilla Bokmania-bokblogg på facebook


Boken som jag på detta sätt vill ge bort är den alldeles nyutkomna Änglarnas sorg av islänningen Jón Kalman StefánssonÄnglarnas sorg är den andra men fristående delen i en planerad romantrillogi som förra året inleddes med Himmel och helvete (här finns min recension av den).Tiden – den ger oss allt, bara för att sen ta det ifrån oss.
Det har gått tre veckor sen Pojken kom tillbaka till det lilla samhället på nordvästra Island med en ödesdiger diktbok i ränseln för att berätta om bäste vännen Bardurs död ute på havet.


Jens, brevbäraren, är tillbaks i samhället. Tillsammans med Pojken beger han sig ut på en farofylld utbärningstur på det gudsförgätna näset och möter enslingar, olycksöden och gengångare. Det är i slutet av april men snön faller ändå och suddar ut alla skillnader mellan hav och himmel, norr och syd. Om djävulen har skapat någonting i denna värld, bortsett från penningen, så är det snöstormen i bergen.