torsdag, september 22, 2011

Min Bokmässa torsdag


Mässtarten för mig inföll först vid tre tiden på eftermiddagen men de knappt fyra timmarna inne i mässhallen som därefter följde var desto intensivare. Jag strosade bland montrarna för att insupa stämningen och skaffa mig något så när överblick över läget och hann till och med Livstyckets seminarium om deras lyckade alfabetiseringsprojekt. Det var för jobbets skull, men efteråt var det bara förlagsmingel. Tja, lite vin här, lite plockmat där, och så lite vin igen. Mycket trevligt kan jag säga er.

Vilka minglade jag med? Först med Thorén & Lindskog och Perenn. Eftersom Per Nilsson från Perenn pratar riktigt bra tjeckiska språkade vi friskt på detta tungomål, för ovanlighetens skull. Några tyska meningar föll också, allt för att leva upp till Bokmässans tyskspråkiga tema och för att piska upp stämningen hos Thorén & Lindskog som ju specialiserar sig på att ge ut tyska författare i Sverige. Skojigt var det i alla fall. Sedan följde Sekwa och Elisabeth Grate samt Printz Publishing, Novellix och A Nice Noise. Jag misstänker att jag kommer att hänga en hel del i deras montrar för det är så härligt att prata med dem.

Novellixerna som väggdekoration

Vi var förresten flera bokbloggare som förflyttade oss över mässgolvet i en strid ström från det ena mingelstället till det andra. Vid det här laget känner jag rätt väl både de aktuella förläggarna och många bokbloggare (sorry, men jag orkar inte länka till alla nu), så stämningen var lättsam och så där kul-att-ses-igen-aktig.
Pocketfåtölj

Strax före klockan sju stack jag från Bokmässan, började nämligen längta till mitt lilla rum på B&B Aprikosen. Hoppade på spårvagnen och drog hemåt, Babel skulle ju sändas klockan 20, en special från Bokmässan. Med mig hade jag en kasse från Gondol innehållande flera godsaker, bl.a. Jonas Karlssons nya novellsamling Spelreglerna. Den ska jag läsa innan jag somnar i kväll, har jag tänkt.

Jo, jag måste berätta lite om vårt bokbloggarrum som Bokmässan ställer upp med för oss. Det ligger en trappa upp och heter R3 - välkommen att titta förbi om du är på plats och har lust att träffa några bokbloggare in action. Det sitter nästan alltid någon där och bloggar.

Och i morgon? Då vill jag lyssna på Ioana Parvulescu som är sverigeaktuell med romanen Livet börjar på fredag, en bok som lockar mig mycket. Dessutom finns det ett par seminarier med tyska författare som verkar intressanta samt samtal med P O Enquist, Kristian Lundberg, Anneli Jordahl m.fl. Mitt schema är gediget men utesluter inte spontana ändringar. Jag känner mig flexibel, det ska gudarna veta. Och på kvällen är jag bjuden på fest hos Forma Books. Full rulle? Jovars.

Mässan öppnar klockan nio i morgon bitti, så något sovmorgon blir det inte. Bäst att säga godnatt. Sov gott.