lördag, september 24, 2011

Min Bokmässa lördag: Kändisspecial

Idag är min bokmässelycka total:
1) Jag har fått plats på Herta Müllers seminarium, till och med längst fram i salen. Yeh! Seminariet hadlade om språket som hemland och förutom Herta deltog Aris Fioretos samt den ungerske författaren Péter Nádas. Jag njöt av samtalet och av tyskan till den milda grad att jag skippade att föra några anteckningar. Så jag beklagar, men sammanfattningen uteblir.
2) Jag har fått en bok (Flackland) signerad av henne. Yeh! Yeh!
3) Jag har växlat några ord med henne. Yeh! Yeh! Yeh!

Rubriken till inlägget är "kändisspecial" och då behöver jag kanske komma med fler bilder om jag ska bli tagen på allvar. Här kommer dem:


Samtidigt som Herta hade signering satt Henning Mankell och Jan Guillou vid bordet bredvid och gjorde detsamma. Vem tror du hade längst kö? Nej, inte Herta. Guillou! Vad säger det om svenskars läsvanor? undrade jag i mitt stilla sinne.På vägen från Hertas signering passerade jag Internationella torget och vem stod inte där och pratade om sina böcker om inte... jaaa... Karl Ove Knausgård.Den här mannen tror jag inte att så många känner ingen direkt, det skulle jag inte heller göra om jag inte på förhand visste att just han skulle komma och signera sin bok Bland träden som precis i dagarna kommit ut i svensk översättning. Han heter i alla fall Gyrdir Eliasson och är årets vinnare av Nordiska rådets litteraturpris. Jag tvekade inte och köpte genast boken.