onsdag, september 14, 2011

7 dagar kvar till Bokmässan

Dessa dagar innebär en frenetisk bokmässeplanering inte bara för mig. I princip är mitt schema klart på papper, hur det kommer att fungera i verkligheten är en annan sak. Det förekommer nämligen dubbel- och till och med trippelbokningar vissa tider, framför allt under fredagen, men det löser sig säker an Ort und Stelle.

Från att jag anländer till Göteborg på torsdag kl 12 tills jag lämnar det på söndag kl 14 går allt i ett. Det är alldeles för många seminarier som jag vill/måste/ska se, förlagens mingeltillställningar som ibland krockar tidsmässigt med varandra, umgänge med bokbloggare, förläggare och författare i bokbloggarrummet som Bokmässan ställer upp med för oss som är bokmässeambassadörer, monter- och scenprogram som lockar.

Och så vill jag ha massor med tid till (till synes planlöst) strosande bland montrarna, bokklämmande och bokluktande och bokshoping. Eftersom det tyskspråkiga är temat känner jag mig frestad att utrycka den sistnämnda aktiviteten med ett tyskt ord: "Messebummel".

Egentligen är det helt sjukt mycket jag vill hinna med. Men så himla roligt det kommer att bli! Ni anar inte. Eller jo, det gör ni säkert, i alla fall om ni är minst hälften så taggade som jag är redan så här en vecka före.

Som bokmässeambassadör kommer jag blogga, twittra och fejsboka en massa direkt från Bokmässan. Jag har också planer på att streema seminarier direkt från bloggen via en länk från Utbildningsradio, vilket jag hoppas blir möjligt. Det lär vara på gång.

Sedan hoppas jag också på lite direkt rapportering i SR P4 Sörmland, men det är ännu inte bestämt. Jag väntar på ett slutgiltigt besked från redaktionen.

Pepp, pepp, pepp!