söndag, augusti 07, 2011

Sara Stridsberg om sin kommande roman

När jag i början av juni bloggade om Sara Stridsbergs debutroman Happy Sally som då var den tredje boken i ordningen som jag har läst av henne (hon har skrivit "bara" tre romaner så här långt), uttryckte jag en önskan och stor förhoppning om att hon snart skulle komma med en ny bok. Hon är ju min stora favorit, det vet alla som har följt den här bloggen ett tag. Därför var jag också jätteglad över att Sara Stridsberg skulle sommarprata i år. Och ännu gladare blev jag när jag i programmet hörde henne berätta om sin kommande roman. Det blir en bok om det före detta mentalsjukhuset Beckomberga och, verkar det som, om hennes pappa. Han var inskriven där en tid efter ett självmordsförsök när Sara var liten och institutionen och psykvården har lämnat djupa avtryck hos henne (läs mer i t.ex. DN). Tyvärr vet jag inte när boken är tänkt att komma ut, men den som väntar på något gott...

Och du, om du inte har läst någon av Sara Stridsbergs romaner, gör det. Att läsa hennes böcker är en läsupplevelse utöver det vanliga.