måndag, augusti 01, 2011

Fortsätter att läsa tyskt inför Bokmässan

De sista två böckerna som jag precis har läst är båda skrivna av tyska författare, så läsningen av tyskspråkig litteratur inför årets Bokmässa är på återupplivad. Vilka böcker? undrar du naturligtvis. Andningsgunga av Herta Müller och Vilken teater! av Siegfried Lenz. Jag ska blogga om böckerna så fort jag har tänkt klart kring dem.

Herta Müller kommer att hålla ett par seminarier på Bokmässan och de tänker jag absolut inte missa, så det är bäst att jag är lite påläst. Därför vill jag också läsa ett litet häfte som jag köpte på tyska när jag var i Berlin i början på juli, ett häfte som heter Lebensangst und Worthunger (2009) och i vilket Herta Müller i samtalsform berättar om varför hon skriver och vad språket har för betydelse för henne både i livet och i skrivandet. Det ska bli spännande att läsa.