onsdag, juli 13, 2011

Min sommarläsning - läsrapport 1: Uppslukad av "Blonde"

Marilyn Monroe / Norma Jeane Baker och hennes tragiska öde... Jag håller på att läsa Blonde av Joyce Carol Oates och först nu förstår jag att det i den stora stjärnans själ, inuti denna makalösa sexsymbol, gömde sig alltid en liten rädd flicka som mest av allt längtade efter att bli älskad och som mest av allt var rädd för att vara ensam. Jag är helt uppslukad av romanen och berättelsen om Marilyn. Det känns också som att Marilyn och Norma Jeane inte alls är en och samma person. När Marilyn ler, kan Norma Jeane ibland skälva av rädsla eller inombords gråta av ensamhet. Jag har kommit knappt halvvägs i boken (det fanns hittills inte så mycket lästid) och har alltså flera hundra sidor kvar och det känns bara bra. En perfekt sommarläsningsbok som räcker länge.Läsrapport 2 finns här och slutrapporten här.