lördag, juni 18, 2011

kanske tar min novelläsning en ny fart med Novellix


Igår fick jag hem ett litet bokpaket innehållande fyra vykortsstora novellböcker från Novellix. Riktigt snygga och behändiga och läslustväckande. Jag blev intresserad av novellixerna efter att jag läst positiva reaktioner i olika tidningar och nu har jag alltså fått dem. Det ska bli riktigt roligt att läsa novellerna i sommar. Eller kanske på lunchen på jobbet? De är bara ca 30 sidor långa, så det borde inte vara omöjligt.

Novellix startade tidigare under året och deras tanke är att ge ut noveller på ett nytt sätt: fyra böcker fyra gånger om året, i fickformat och styckvis. Än så länge kan man inte prenumerera på hela paketet, men det lär vara på gång.

Novellerna är skrivna av kända svenska författare, skådespelare och musiker. Den här första utgivningsomgången med Unni Drougge, Jonas Karlsson, Jens Liljestrand och Maria Sveland kom ut i maj, så allt är ganska nytt. Omgång nummer två kommer någon gång i september.

Förlagets ambition är att göra kvalitetslitteratur lättillgänglig och ge en läsupplevelse till upptagna människor som gärna vill läsa, men som har svårt att finna tid. Det är så de fina små Novellix-böckerna, 32 sidor långa och i litet och smidigt format, blev till. Som Pixiböcker för vuxna! Och var finns de? I bokhandlar, tidningskiosker och på nätet. Snart ska de finnas även som e-böcker och ljudböcker.

För min egen del hoppas jag annars att läsutmaningen Novelläsning kommer att få ett nytt bränsle. Detta mitt ständigt pågående och ständigt undanskuffade läsprojekt... Jag återkommer med nya inlägg när jag har läst novellixerna. Någon som vill haka på?