tisdag, juni 28, 2011

Har bloggserien om tjeckisk litteratur kommit av sig?

Nej då, den har inte kommit av sig. Möjligen är den lite vilande. Jag har så att säga klämt ur mig allt jag för tillfället hade och är därmed i behov av läspåfyllning. Men eftersom jag inte hade tid att ägna mig åt just den lektyren under de senaste veckorna, blev det en ofrivillig paus.


Under sommaren har jag planer på att läsa Petra Hulovás roman Stanice tajga (finns på tyska, Endstation Taiga) och också Emil Hakls Föräldrar och barn.
I juli kommer min syster till Sverige för att hälsa på mig i några dagar och då har hon fått en beställning från mig att ordna innan hon kommer. Jag önskar mig nämligen novellsamlingen Cervené boticky (Små röda skor) av Anna Zonová, eftersom jag fastnade för en novell ur den som finns i samlingen I sammettens spår - Tjeckien berättar. Boken ligger redan hemma hos syrran, så det är lugnt.
Om du har saknat mina tjeckiska boktips, vilket jag innerst inne hoppas att någon har gjort, misströsta icke. Det kommer mera när tiden är inne.