söndag, juni 12, 2011

Elin Boardy intervju i Gondol

Nyligen fick jag hem ett nytt nummer av medlemstidningen Gondol med tillhörande månadsbok som denna gång är Elin Boardys roman Mot ljuset. Gondol är en bokklubb vars koncept tilltalar min personliga boksmak, vilket också är anledningen till att jag har valt att skriva om den här på bloggen (för drygt en månad sedan presenterade jag Gondol här).

Att läsa medlemstidningen är en fröjd också den här gången, som alltså är min andra gång. Det finns en lång intervju med Elin Boardy och i den berättar hon om sitt skrivande i allmänhet och om Allt som återstår respektive Mot ljuset i synnerhet. Intervjun är lång och intressant.

Jag har redan läst Mot ljuset för Eskilstuna Kurirens räkning (recensionen finns att läsa här) och vet vad den handlar om och därför tyckte jag att det var intressant att få veta hur Elin Boardy fick själva idén till romanen. Tänk att allt började med att hon köpte ett gammalt fotoalbum på en loppmarknad på Bornholm. I albumet fanns det bilder från några danskars resa till Malaya 1946-1948. Människor i prydliga khakikläder samt foton på barn, hundar, djungel. Enligt Elin utstrålade bilderna en märklig tomhet, de berättade ingenting om människorna - vilka de var och varför de var där. Det var bara att börja fantisera...

Vill du bli medlem i Gondol? Du kan anmäla dig direkt från bloggen genom att klicka på Gondol-bannern här till höger (du till anmälningssidan). Mycket nöje!