söndag, juni 19, 2011

"De imperfekta" var inte min kopp te

Bäst att jag säger som det är: jag gillade ïnte De imperfekta av Tom Rachman. Jag kom aldrig riktigt in i boken och efter drygt 200 sidor gav jag upp läsningen helt och hållet fast jag bara hade typ 140 sidor kvar. Det var omöjligt för mig att engagera mig i personerna och de eviga dialogerna tråkade ut mig mer än roade. Visst, ibland skrattade jag åt en och annan replik men helheten var ganska så intetsägande för mig.

Men nej, jag tror inte att mitt ogillande beror på för höga förväntningar på grund av alla hyllningar och översvallande positiva recensioner hit och dit under de föregående veckorna. Jag tror helt enkelt att De imperfekta inte är min kopp te. Det kanske är en jättebra bok precis som de flesta säger, men inte för mig. Om jag tycker att boken är överreklamerad? Svar: ja.

Har du läst De imperfekta? Vad tyckte du?