onsdag, juni 08, 2011

Bokmania sover aldrig även om bloggen vilar

De två senaste veckorna har jag bloggat endast sporadiskt eftersom det antingen saknades ork eller tid eller lust eller allt på en gång och det är inte mer med det (fast lite orolig är jag för att bli utesluten ur bokbloggarsamfundet, ojojoj). Förra veckan hade jag dessutom ett sådant härligt läsflyt att det vore närmast en dödssynd att avbryta det. Att det avbröt sig själv efter några dagar och plötsligt försvann är en annan femma. Nu letar jag febrilt efter den borttappade läslusten, undrar vart jag lagt den. Kan jag möjligen ha temporärt förläst mig?

Några recensioner har det i och för sig blivit men småpratet på bloggen lyste tyvärr mest med sin frånvaro. Fast på twitter och på facebook delade jag med mig av boktips och tankar och händelser från min bokvärld allt som oftast flera gånger om dagen och därför är rådet till dig kära läsare som ännu inte följer Bokmania-bloggen på twitter eller facebook att göra det för trots att bloggen vilar, sover Bokmania aldrig helt och hållet. Det är som med delfiner som bara sover med en hjärnhalva åt gången - är jag inte här, är jag där men aldrig längre bort än ett klick på tangentbordet.

Jag försöker helst att skriva olika saker på twitter respektive facebook, det ska inte bli onödigt många upprepningar. Det blir flest statusuppdateringar på facebook, tycker jag, den plattformen passar mig bättre och känns roligare. Därför prioriterar jag att uppdatera där i första hand när det är stiltje någon annanstans. Just facebook ser jag som ett perfekt komplemment till bloggen.

Annars har jag tre recensioner/bokreflektioner att skriva. Det har redan gått flera veckor sedan jag läst ut Haruki Murakamis Vad jag pratar om när jag pratar om löpning och jag har fortfarande inte bloggat om boken. Dags att plocka fram minnesanteckningarna. Sedan vill jag skriva om den vackra fabeln Mannen som planterade träd av Jean Giono och Sara Stridsbergs fantastiska roman Happy Sally som är min senaste läsupplevelse. Håller fortfarande på att smälta den, boken vill inte lämna mig. Kanske är det därför jag inte har plats i huvudet för någon ny bok?

Jag skulle också vilja blogga om mina läsplaner inför sommaren eftersom jag trots min bloggsvacka anser mig vara en rättrogen boknörd som håller sig till ett flertal av budorden (här och här), inte bara det som säger att "Saliga äro de som planerar sin läsning (i god tid)".

Och så vill jag fortsätta bloggserien om tjeckisk litteratur, blogga om bokmässan, bokbloggarhunden Alvin, läsa nya böcker. Nu vet jag! Jag tar en sak i taget och så blir det som det blir för det brukar det ju bli.