onsdag, juni 15, 2011

Årets författande sommarpratare

Sommarpratare 2011
Programmet Sommar i P1 är sedan några år tillbaka en favorit, jag lyssnar gärna på alla dessa kloka och intressanta människor. Och jag är inte så insnöad att jag skulle bara lyssna på författare, verkligen inte. Men eftersom det här är en bokblogg ska jag inrikta mig på att tipsa om årets författande sommarpratare. De är ett flertal och den ena mer spännande än den andra.

Den 26 juni brakar sommarens stora lyssnarnöje loss och pågår fram till den 21 augusti, varje dag klockan 13-14.30. Eller när som helst om man väljer att podda sändningarna eller lyssna på nätet.

Här är listan på författare som är med i årets upplaga och som jag absolut kommer att lyssna på:

Mark Levengood (26/6)
Torgny Lindgren (27/6)
Beate Grimsrud (3/7)
Jonas Jonasson (9/7)
Dilsa Demirbag-Sten (13/7)
Sara Stridsberg (21/7)
Babben Larsson (23/7)
Barbro Lindgren (31/7)
Owe Wikström (4/8)
Yukiko Duke (6/8)
Karl Ove Knausgård (14/8)
Leif GW Persson (21/8)

Att Torgny Lindgren, Beate Grimsrud, Sara Stridsberg, Dilsa Demirbag-Sten och Karl Ove Knausgård har den absolut högsta prioritet är kanske onödigt att påpeka, men jag kommer att lyssna på hela gänget, det är jag säker på. För det är ju bara så härligt...

Brukar du lyssna på Sommar i P1?