söndag, juni 26, 2011

Äntligen är det Blondes tur


Trots att jag har en vecka kvar till semestern har jag redan satt tänderna (nej, inte bokstavligen, förstås) i min semesterbok nummer ett som är Blonde. När inga "läsmåsten" längre finns har jag svårt att hålla fingrarna och ögonen borta från JCO:s boktjockis. Har ju längtat sedan bokrean eftersom det var då jag köpte boken! Men nyligen skaffade jag Blonde också som e-bok (för endast 99 kronor) och det var ett mycket smart drag tycker jag, med tanken på bokens omfång och fysiska tyngd. Med en iphone i handen och boken på skärmen behöver jag inte känna mig som någon som tränar armarna inför ett tunglyftar-vm. Plus att nu kan Blonde följa med mig överallt utan att jag skulle behöva en ryggsäck för den sakens skull.

Jag vet att man helst inte ska ha skyhöga förväntningar på en bok för då kan man bli besviken, men å andra sidan tror jag inte att jag behöver oroa mig för en besvikelse just när det gäller Blonde. Har hört för mycket gott om boken för att risken skulle kännas överhängande. Tvärtom, faktiskt. För varje kommentar angående Blonde blir jag bara mer och mer sugen. Och nu är det alltså dags. De första femtio sidorna av ca 860 är lästa.

Jo, och vilken tur jag har att sommarlektyren i min bokcirkel "Litterära klubben" är en valfri bok av Oates. Vi är två (av sex) som ska läsa Blonde. Perfekt att ha någon att prata om boken med en vacker dag i augusti.