lördag, maj 21, 2011

ViLäser om läsandet i konstenI det nya numret av boktidningen ViLäser finns det bl.a. en intressant artikel om läsandet som motiv i konsten. Att läsande män och läsande kvinnor avbildas på helt olika sätt är kanske föga förvånande, men likväl intressant att ta del av. Och rubriken? Oops, jag glömde tvätten...

För mig som gillar både konst/måleri och läsande/böcker är ämnet mitt i prick. För att inte tala om alla fina reproduktioner av tavlor som tidningen bjuder på - en fröjd för ögat. Som till exempel målningen Läsande flicka (1850, Franz Eybl) som jag också visar här nedan. Visst är den vacker?2 kommentarer:

kajsastina sa...

Ja, mycket vacker konst.
Jag sträckläser just nu, går på akvarellkurs och styrketränar.
Jag tror jag ska prenumerera på "Viläser".
ha det gott!

razaha sa...

Jag prenumererar på Vi läser och tycker att hela tidningen är fylld av härliga reportage, men just detta fyllde med mig sådan grym harmoni, och jag drog mig till minnes hur underbart det var att som ung dra sig tillbaka och drömma sig in i nya spännande världar.
Bilderna var så vackra