söndag, april 03, 2011

Antalet olästa böcker i bokhyllan är tämligen konstant

Senast (och för första gången) jag räknade antalet olästa böcker i min bokhylla var i augusti 2010 och då var siffran 58 olästa inbundna böcker respektive 44 olästa pocketböcker. Eftersom jag i morse föll för pressen att sortera in alla osorterade bokhögar (på bilden syns inte bokröran på golvet) in i bokhyllan för att upprätthålla systemet med alfabetisk ordning passade jag på att göra en omräkning och resultatet blev 59 olästa inbundna samt 49 olästa pocketar. Intressant att antalet i princip inte har förändrats, bara titlarna. Några nya har flyttat in medan några har i stället blivit placerade i sektionen med utlästa böcker. Fast det kanske är jättebra att det verkar råda ett en-in-en-ut-system. Men som helhet har bokhyllan växt, det märks på att det lediga utrymmet stadigt krymper. Ändå bär jag regelbundet böcker till såväl mitt jobb som till en loppisaffär. Också denna gång har jag en bokkasse att bära med mig till jobbet för att skänka bort. Böcker jag behåller är endast de som jag kan tänkas att läsa flera gånger eller som jag på olika sätt har behov att åtekomma till.