måndag, mars 07, 2011

Sveriges Radios Romanpris 2011 går till "En dåre fri"

Det är alltså Beate Grimsrud som idag har fått Sveriges Radios Romanpris 2011 för sin roman En dåre fri, en oerhört närainpåhudendrabbande roman om psykisk sjukdom samt behovet och längtan att uttrycka sig genom sitt skapande.

Juryns motivering:
"För en skarp och drabbande läsupplevelse vars röster dröjer sig kvar."

Lyssna gärna på juryns intressanta diskussioner kring vinnarboken:


En dåre fri var till att börja med en av mina två favoriter till Romanpriset men sedan i morse, när finalisterna tillkännagavs, en personlig segrare. Så jag är jätteglad att den vann, för jag tyckte jättemycket om boken när jag läste den någon gång i början av året. Här finns min recension av den. Att läsa En dåre fri är en läsupplevelse utöver det vanliga.

Grattis Beate!

Mot vilka böcker tävlade då En dåre fri? Här är hela listan med alla de sex nominerade böckerna, inklusive länkar till mer information.