söndag, mars 20, 2011

I år ska Sveriges bästa bokblogg prisas - för första gången

Bokförlaget Forma Books som består av B. Wahlströms Bokförlag med barn- och ungdomsböcker, Damm Förlag med skönlitteratur, Ica Bokförlag med fackböcker och Ponto Pocket med pocketböcker har bestämt sig för att uppmärksamma oss bokbloggare och instiftar ett pris för bästa bokblogg: Forma Books Blog Award. Jag är knappast ensam om att tycka att det är jätteroligt, särskilt eftersom initiativet kommer från förlagshåll. Som ett erkännande, liksom.

Priset ska bli årligen återkommande och ges till den bokblogg som på bästa sätt uppmärksammar litteraturen och skapar ett alldeles eget rum för den bokintresserade att vistas i. Det är en fint formullerad anledning som gör att jag hädanefter kommer att i all blygsamhet drömma om att Bokmania kanske någon gång skulle kunna vinna priset...

Tävlingen är öppen för alla och vem som helst - alltså även du käre bokmanialäsare - kan nominera din favoritbokblogg (eller flera, det går det med). Det är bara att klicka på Forma Books Blog Award-länken här ovan och längst ner på den sidan skriva bloggens namn, länk till bloggen och en motivering bestående av endast 40 tecken. Lätt som en plätt.
Du kan nominera fram till den 15 maj 2011.

Efter nomineringstidens slut sammanträder en jury som utser tre kandidater till priset. Därefter vidtar en allmän omröstning där tävlingen avgörs.


Prisutdelningen kommer att ske på Bokmässan i Göteborg i september där den lyckliga vinnaren belönas med 25.000 kronor samt en digital logga ”Årets bokblogg 2011”. Och äran, förstås.