torsdag, mars 10, 2011

En om dagen - en utopi för mig

Att ens försöka läsa en bok om dagen vore fullständigt befängt av mig, jag är nöjd om jag fixar att läsa en bok i veckan. Men det är roligt att ibland drömma om en tillvaro där heldagsläsning dag ut och dag in vore möjlig, fast egentligen tror jag att jag inte skulle orka så många dagar i sträck, ens om jag kunde. Det skulle bli för många bokstäver - med en rejäl mental förstoppning som följd. Ryser faktiskt vid tanken. Bara fööööör mycket.

Men däremot skadar det inte att se över sina rutiner ibland och omvärdera sitt användande av ledig tid om man vill hitta mer lästid. För mig handlar det om att i första hand prioritera bort teven, denna glupska tidstjuv. Fejsbokande, kvittrande och bloggande törs jag knappt nämna för det är aktiviteter som fullständigt slukar lästid. Här sitter man i godan ro och så vips så är det läggdags. Jag försöker att begränsa mig på den punkten, men misslyckas ideligen. Datorelände! Att läsa för hunden har jag ännu inte försökt, har gör sig gärna onåbar genom att krypa in under soffan.

Nyligen hittade jag hos ooofbok den här listan med punkter om hur man "uppfinner" mer lästid. Råden kommer från Read all day och tas bäst med en nypa salt.
Always have a book with you.
Read while waiting.
Read while eating.
Read while exercising.
Read before bed.
Read before getting out of bed.
Read instead of updating FB.
Read instead of watching TV.
Read instead of vacuuming.
Read while vacuuming.
Read with a book group.
Read with your kid.
Read with your cat.
Read to your dog.
Read on a schedule.
Always have a book with you


Hur gör du för att få så mycket lästid som möjligt?