onsdag, mars 16, 2011

En löprunda med Murakami?

Läste en liten notis i tidningen i går om att Haruki Murakamis bok Vad jag pratar om när jag pratar om löpning just har kommit ut i pocket. Jag har hört mycket positivt om den här boken och om hur Murakami berättar om löpningen som bindemedel mellan tillvaron och författandet. Det är känt att Murakami ägnar sig åt löpträning, och det ganska så frenetiskt, för att hålla sig i form och stimulera tankarna. Boken lär vara personligt skriven och jag undrar om läsningen av den skulle kunna inspirera mig att plocka fram löpardojorna igen, nu när våren och behagligare temperaturer närmar sig. Det skulle verkligen behövas kan jag säga er. Jag hade en storartad ambition förra våren att börja springa si så där två tre gånger i veckan men av tusen självursäktande anledningar gick det ganska så snart åt skogen (eller soffan, typ). Kanske blir det roligare med Murakami som mentalt sällskap och coach? Jag önskar att han skulle kunna övertyga mig om att löpträning är roligt, inte bara en utstuderad form av självtortyr. Snälla Haruki, få mig ut på banan. Mitt löpträningsöde vilar i din penna.

Jag har i alla fall gjort en bokbeställning på FritzStåhl. Och för att Murakami inte skulle känna sig ensam i bokpaketet, köpte jag också Yarden av Kristian Lundberg och Lark & Termite av Jayne Anne Phillips.

5 kommentarer:

Bror sa...

Jag läste den på engelska, riktigt underhållande liten bok. Dock har jag inte kommit igång med löpandet själv än men inbillar mig att det har med att våren inte är här riktigt än.
Var dock medveten om att han skriver lite om hur jobbigt det är med:)

enligt O sa...

Nej, det vore ju onekligen hemsk om en bok skulle behöva resa ensam! Är inte så sugen på just denna Murakami men väl IQ84.

Frossa i böcker sa...

Ett enkelt tips är att skaffa ett träningsschema (för egen del använder jag ett för Tjejmilen), förhoppningsvis funkar du som jag och har svårt att komma undan med ursäker om schemat säger att det är dax ;) Att läsa Vad jag pratar om när jag pratar om löpning är oxå bra - jag slukade den i ett svep under gårdagen och blev fullkomligt tagen!!

evalinn sa...

Intressant, såg den i en butik igår och blev sugen...men sen gick jag hem och rensade i mina bokhyllor i stället. Där väntar på tok för många böcker på att bli lästa just nu...

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Bror: tack för påpekandet, ska ha det i åtanke.

enligt O: Förr eller senare vill man nog läsa allt av Murakami, så känner jag i alla fall.

Frossa i böcker: Tack för tipset, ett schema kan nog vara bra att ha.

evalinn: Haha, det finns en och annan oläst bok här också, kan du tänka dig...