måndag, mars 28, 2011

Böckerna i ryggsäcken


På facebook visade jag igår min med böcker fullpackade ryggsäck och nu tänker jag avslöja vilka böcker som gömde sig i den. Jag hade dem med mig till ett litet lokalt bibliotek några mil utanför Eskilstuna där jag under måndagkvällen träffade medlemmar i föreningen Bullar & Böcker och under en timmes tid pratade om min bok- och läskärlek samt bokbloggande. Naturligtvis var det meningen att jag också skulle dela med mig av några sköna boktips, vilket jag gladeligen gjorde. Därav den tunga packningen. Men vad gör man inte för en så god sak? Bättre börda bär man ändå aldrig med sig - eller hur var talesättet nu?Här kommer i alla fall listan på böckerna som jag tipsade om (länkarna leder till recensionerna här på bloggen). Mina favoriter från världens alla hörn:

Minnen (Torgny Lindgren)
Båten (Nam Le)
Kärlekens historia (Nicole Krauss)
Berättelsen om Pi (Yann Martell)
Vägen (Cormac McCarthy)
En halv gul sol , Det där som nästan kväver dig (Chimamanda Ngozi Adichie)
Mellan attentaten (Aravind Adiga)
En dag (David Nicholls)
Ru (Kim Thúy)

Det var jätteroligt att besöka Bullar & Böcker och jag hoppas att de som lyssnade på mig drabbades av ett svårartat lässug som bara kan botas genom läsning, även om endast tillfälligt.

8 kommentarer:

Lotta sa...

Hej Ivana,
Tack för ditt besök hos Bullar&Böcker det var jättetrevligt, och visst väckte du läslustan, jag beger mig snarast till bokhandeln med listan på böckerna som du tipsade om. Tack igen och välkommen tillbaka.

Lotta.

Emmas Bokhylla sa...

Ah, vad kul! Intressanta bocker du tipsade om!

Jessica ord och inga visor sa...

Åh, vilka fina boktips ! Vi har väldigt lika smak märker jag.

www.blodsvettochkultur.blogg.se sa...

Hallå där!

Tre killar som nyligen startat en "kultur" blogg.

www.blodsvettochkultur.blogg.se

Surfa in och svara på frågan:
VILKEN BOK SKULLE DU TA MED TILL EN ÖDE Ö?

Anonym sa...

Tack för ditt inspirerande bokprat på Bullar och Böcker:-) Jag har skickat boklistan och tips om din blogg vidare till vänner och bekanta.
Vi hörs igen
Hälsningar
Åsa Ottosson

Hanneles bok-paradis sa...

fina tips (fast pocket väger mindre :)

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Lotta och Åsa: Hoppas att vi kan träffas flera gånger :-)

Emma, Jessika och Hannele: Finfina böcker allesammans. Och det är sant att pocket väger mindre, fast vad gör man när endast inbundna finns att tillgå.

Alain Safa sa...

Hej Ivana !
Det var märkligt att läsa om den fullspäckade ryggsäcken ! Jag har skrivit min debut bok på Svenska som heter Ryggsäcken och som jag vill så gärna att du läser den. Jag vet att du inte gillar böcker som inte berör, därför lovar jag att min bok berör en hel del känslor. Är du intresserade av att läsa den, så hör av dig till mig. alainsafa@gmail.com
min blog www.adrenalain.com