måndag, mars 28, 2011

Böckerna i ryggsäcken


På facebook visade jag igår min med böcker fullpackade ryggsäck och nu tänker jag avslöja vilka böcker som gömde sig i den. Jag hade dem med mig till ett litet lokalt bibliotek några mil utanför Eskilstuna där jag under måndagkvällen träffade medlemmar i föreningen Bullar & Böcker och under en timmes tid pratade om min bok- och läskärlek samt bokbloggande. Naturligtvis var det meningen att jag också skulle dela med mig av några sköna boktips, vilket jag gladeligen gjorde. Därav den tunga packningen. Men vad gör man inte för en så god sak? Bättre börda bär man ändå aldrig med sig - eller hur var talesättet nu?Här kommer i alla fall listan på böckerna som jag tipsade om (länkarna leder till recensionerna här på bloggen). Mina favoriter från världens alla hörn:

Minnen (Torgny Lindgren)
Båten (Nam Le)
Kärlekens historia (Nicole Krauss)
Berättelsen om Pi (Yann Martell)
Vägen (Cormac McCarthy)
En halv gul sol , Det där som nästan kväver dig (Chimamanda Ngozi Adichie)
Mellan attentaten (Aravind Adiga)
En dag (David Nicholls)
Ru (Kim Thúy)

Det var jätteroligt att besöka Bullar & Böcker och jag hoppas att de som lyssnade på mig drabbades av ett svårartat lässug som bara kan botas genom läsning, även om endast tillfälligt.