söndag, februari 13, 2011

Jessika Gedin om J D Salinger


Svt-programmet Gomorron den 8 feburari gästades av Jessika Gedin som berättade om den amerikanske författaren J D Salinger och hans hemligheter. Vi som åker till våra jobb och skolor på vardagsmorgnar missar lätt liknande mycket intressanta inslag, själv råkade jag se reprisen av intervjun helt av en slump. Men tack och lov finns det svt-play. Jag menar - titta gärna på intervjun, för Gedin berättar om Salinger och hans personlighet och författarskap på ett intresseväckande sätt, så kunnig och okonstlad som hon är. Jag blev jättesugen på att läsa Räddaren i nöden och kom på att jag faktiskt hade boken i bokhyllan, ett gammalt loppisfynd. Boken åkte genast fram och hamnade högst upp i läshögen. Förhoppningsvis kommer läsningen av den att bli av inom kort.

4 kommentarer:

evalinn sa...

Tack för tipset, jag gillar verkligen Jessica och jag har också JD S nånstans här hemma...oläst än så länge.

Vixxtoria sa...

Tack för tv-tips (jag kollar _aldrgi_ på morgontv, bara på såna här snuttar som folk länkar till då och då)!!. Jag är ju en passionerad Salinger-läsare, så det är klart att jag vill höra vad en dito sådan säger :-)

Bokbrus sa...

Tack för tipset!
Jag, precis som evalinn, gillar verkligen Jessica. Hon är alltid väldigt intressant att lyssna på och när hon vill riktigt rolig.

Cia sa...

Åh vad bra! Jag som är hemma och sjuk fick något nyttigt att göra. Läste The Catcher in the Rye för många år sedan, men planerar också att köpa 60 years later som finns med på Bokus bokrea (http://www.bokus.com/bok/9789185869541/60-years-later-coming-through-the-rye/).