tisdag, februari 15, 2011

I morgon håller jag föredrag om bokbloggande

I morgon den 16 februari ska jag ta mig till Stadsbiblioteket i Västerås för att under en timme hålla föredrag på tema Om böcker utan bäst-före-datum - att föra boksamtal på bloggen. Föredraget ingår i länsbibliotekens fortbildningsserie What’s up - en fortbildningsserie om biblioteksmedia, litteratur och det nya medielandskapet - och min uppgift blir att med bokmania-bloggen som exempel och utgångspunkt inspirera bibliotekarierna till eget bokbloggande och boktwittrande. Målgruppen är bibliotekspersonal inom Västmanlands-, Örebro-, Sörmlands- och Östergötlands län. Så vitt jag vet är ca femtio personer anmälda.

Det är alltså bokläsning, bokkärlek, bokbloggande och boktwittrande som jag ska tala om i morgon och här nedan kommer exempel på några av rubrikerna i mitt föredrag:
  • Läsning som individuell och kollektiv sysselsättning
  • Bokblogga - men varför?
  • Bokblogga - men om vad?
  • Bokblogga - men för vem?
  • Bokblogga - men hur?
  • Hjälp! En bokrecension?
  • Boksamtal - inte kritik
  • Bokprata mera!
  • Bokbloggandets sanning och konsekvens
Dessutom blir det lite om hur en bokbloggare tänker och så ska jag lyfta ett varningens finger, eller kanske två. Fast mer på skoj än på allvar, förstås.

Om du som läser detta vill boka mig för att hålla ett föredrag eller anordna en workshop om bokbloggande och boksamtal via sociala medier, kontakta mig gärna genom att mejla till bokmania[at]gmail.com .