söndag, januari 23, 2011

Tre bokälskande bokförlag startar en bokcirkel tillsammans

Det har blivit så populärt med bokcirklar att till och med bokförlag vill starta en och rida på vågen. Det är ju jättebra!

Bokförlagen Elisabeth Grate, Weyler och Sekwa ska tillsammans köra igång en bokcirkel med respektive förlags senaste böcker. En torsdag i varje månad, från och med februari, ses man på ett av förlagen (i Stockholm) för att samtala om en färsk roman. Bokläsarna är naturligtvis välkomna att delta, det är bara att anmäla sig. Maxantalet är tolv personer sammanlagt och tre av platserna är reserverade åt förlagsmänniskorna så först till kvarn gäller. Sista dag för ansökan är söndagen den 30 januari, så skynda skynda.

Och vilka böcker kommer att läsas under våren?

1) Kullen av Jean Giono (Elisabeth Grate, 17/2)
2) Ru av Kim Thúy (Sekwa, mars)
3) De imperfekta av Tom Rachman (Weyler, april)
4) De spräckliga av Hugo hamilton (Elisabeth Grate, maj)

Deltagarna i cirkeln får förmånen att läsa bra romaner och det ofta innan de recenserats eller kommit ut i handeln. Man får också tillfälle att diskutera litteratur med förlagens medarbetare. Dessutom får man köpa varje bok till en mycket förmånligt pris, 150 kronor. Inte dumt alls.


För mer information och kontaktuppgifter läs här.

Jag tycker att det är en jätterolig idé och ett trevligt initiativ av Elisabeth Grate, Weyler och Sekwa. Hoppas att bokcirkeln blir en succé.