måndag, januari 31, 2011

Sista januari idag - här kommer månadens lilla bokslut

2677 sidor fördelade på sex böcker har jag läst i januari - en bra start på det här läs- och bokåret, tycker jag. Det blev en kanadensisk novellsamling (A Munro), tre svenska romaner (B Grimsrud, A Trosell, M Dahlström), en fransk kortroman (N Bouraoui) och en spansk-chilensk mastodontroman (R Bolaño). Två av böckerna var ljudböcker, fyra inbundna. Ingen har mer än ett år på nacken, så då kan man säga att jag har roat mig med boknyheter eller i alla fall nästan-boknyheter. Bara bra böcker. Inte en enda besvikelse. Hälften av böckerna väntar ännu på sin bloggrecension (Hjärtblad, Spådom och 2666), men de kommer allt eftersom, jag lovar.

(Titlar och författarnas fullständiga namn står under fliken "Böcker lästa 2011" här ovan.)