måndag, januari 03, 2011

Nu är det stressigt, ska jag säga er

De här tre böckerna är biblioteksböcker som jag reserverade strax innan julhelgen och (också) strax innan jag började läsa tegelstenen 2666 av Bolaño. Jag hämtade hem dem häromdagen.

I 2666 har jag fortfarande den femte bokdelen (tillika 300 sidor) kvar att läsa medan jag i panik påbörjar En dåre fri. Det är nämligen korttidslån på den, många låntagare står i kön och lånetiden går ut om en vecka. Inte en chans att få lånetiden förlängd alltså, så det är bara att tillfälligt lägga Bolaño åt sidan och ta Beate Grimsrud till sitt hjärta. Jag började läsa En dåre fri i eftermiddags och... oh, så bra den är. Vilket språk och vilken närvaro! Är redan helt tagen. Den här läsningen kommer att gå hur fort som helst, det känns svårt att slita sig ifrån boken. Men vänta, har inte jag en hemtenta att skriva också de närmaste dagarna? Shit, nu har det verkligen kört ihop sig. Ja, stressigt, det är vad det är. Antar dock att ingen tycker synd om mig, nähänä.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, nej inte så synd om dig som hittat så många bra böcker att läsa ;)

Men pepp till dig för tentan! Tänk så mycket tid du har till läsning när du väl lämnat in den. Frihet!den

Hanneles bok-paradis sa...

hihi, livet är tufft :)

ewa sa...

Du hinner säkert läsa Grimsrud, den är "snabbläst. Det är en fantastiskt bra bok. Frågan är kanske om den förvirrar din tentaläsning? För den kryper under huden!
Lycka till på tentan!

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Vad skönt att känna att man har stöd och att ni peppar mig.

Feuerzeug: Friheten? Om det var så väl! Jag börjar jobba på fredag, efter en hel ledig studiehöst.

Ewa: Ja, det är just den där förvirringen och mentala frånvaro jag mest oroar mig för. Men men, det får jag ta.