söndag, januari 23, 2011

Nu är Bokmania-bloggen hörbar

Med hjälp av gratisversionen av ReadSpeaker har jag gjort bloggen hörbar, åtminstone är det alla inläggen man kan lyssna på (länkar och rubriker i högermenyn funkar inte utan att man betalar för programmet). Varför är det plötsligt angeläget med en lyssna-funktion? Jo, jag ska nämligen påbörja ett samarbete med Sörmlands taltidning som Länsbiblioteket Sörmland producerar och ge länets synskadade prenumeranter tips på bra ljudböcker. Därför tycker jag att att det vore bra om man kunde lyssna även på innehållet här på bloggen, för det är inte uteslutet att Bokmania får tack vare boktipsen i taltidningen nya besökare. Jag hoppas på det i alla fall. Och då är det självklart för mig att anpassa sidan i den mån det är möjligt. Jag vet ännu inte med vilken regelbundenhet inspelningarna kommer att ske, men roligt ska det bli. Första inspelningsomgången blir på måndag vecka fem.

4 kommentarer:

Böcker, böcker, böcker sa...

Vilken fantastiskt bra idé!

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Ja, det känns bra.

Bokomaten.. sa...

Så-himla-bra! SÅ-HIMLA-BRA!!! Vilken idé! Självklart bör man kunna lyssna på det man läser. Undrar hur ens vanliga text fungerar med de vanliga läsprogrammen, det måste jag ta reda på.

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Bokomaten: Visst, kolla upp det. Jag tycker att talsyntes är en praktisk funktion att ha på bloggen, ju mer jag tänker på det. Det kan tänkas också att någon vill lyssna på inläggen och göra annat samtidigt. Vem vet? Man behöver inte vara synskadad för att föredra att läsa med öronen ibland.