torsdag, januari 13, 2011

Bokmania får allt fler nya spännande uppdrag

På sistone har jag tack vare Bokmania-bloggen fått en del spännande erbjudanden - det är härligt när det händer saker och man utvecklas. Förutom att jag sedan ett drygt år tillbaka frilansar som litteraturkritiker i Eskilstuna Kuriren ska jag nu också anlitas som föreläsare och recensera böcker i radio. En spännande vår väntar!

Det är den 16 februari som ska jag föreläsa på What´s up? i Västerås om hur det är att föra boksamtal på nätet. What´s up? är en fortbildningsserie om det nya medielandskapet och är ett samarbete mellan Länsbibliotek Sörmland, Länsbibliotek Västmanland, Länsbibliotek Östergötland och Regionförbundet Örebro. Länsbiblioteken söker efter nya sätt för litteraturen att ta sig till låntagarna och då är bokbloggandet ett givet alternativ.

Några fler mindre järn ligger i elden när det gäller samarbetet med Länsbiblioteket Sörmland och jag hoppas att de idéer som finns kommer att utvecklas till något spännande. Mer om det senare i så fall, vill inte ta ut något i förskott.

Annars ska jag från och med den 26 januari och sedan varje sista onsdag i månaden ända fram till sommaren recensera böcker i programmet Lunchtid i Sveriges Radio P4 Sörmland. Senast jag brukade medverka i ett bokpratsprogram i radio var för två år sedan och tycker fortfarande att det var synd att programmet lades ner.

Och i början på februari bär det av till Göteborg för att tillsammans med några andra duktiga bokbloggare och representanter för Bokmässan bl.a. diskutera utvecklingen av Bokmässan Community.

Som sagt: Det kommer att bli en spännande och givande vår.
Vill du anlita mig som föreläsare, bokpratare eller erbjuda mig recensionsuppdrag? Kontakta mig på bokmania[at]gmail.com .