onsdag, december 08, 2010

Sveriges Radios Romanpris 2011 - de nominerade är

Vem kommer att få Sveriges Radios Romanpris 2011? Vem av dessa sex nominerade författare/romaner kommer du att hålla tummarna för?

Magnus Florin: Ränderna
Beate Grimsrud: En dåre fri
Kristina Sandberg: Att föda ett barn
Oline Stig: Jupiters öga
Aino Trosell: Hjärtblad
Peter Törnqvist: Kioskvridning 140 grader mm

Jag har endast läst Att föda ett barn och recensionen av den kommer här på bloggen om drygt en vecka (måste hålla avtalat tidsavstånd mellan tidningspublicering och efterpublicering på bloggen). En fantastisk bok, det kan jag säga rakt ut redan nu; tills vidare håller jag alltså tummarna för den. "Kioskvridningen" har jag varit nyfiken på sedan Augustprisnomineringen och En dåre fri har jag också hört talas mycket gott om, så där växer min nyfikenhet allt mer. De övriga böckerna är jag i princip helt obekannt med. Vilka har du läst - och gillat?