fredag, november 19, 2010

Har du läst den där Larsson?

Min 76-åriga mamma som bor i Tjeckien och är en flitig biblioteksbesökare frågade mig vid senaste telefonsamtalet om jag har läst den där Larsson, ja han med de där tre böckerna som är så spännande och som alla läser. En fråga som jag visste skulle komma, förr elle senare. Det blev senare, inte så mycket förr, men likväl väntat. Nä, det har jag inte, sa jag sanningsenligt. Det förvånar mig inte, replikerade min mor, du är ju så fisförnäm. Men vi normala människor gillar sånt. Där fick jag så jag teg.

Den tjeckiska utgåvan av "Milénium-komplet"

8 kommentarer:

Böcker, böcker, böcker sa...

Jag har inte heller läst dem! Hejja dig!

Lyrans Noblesser sa...

Fisförnäm är bara att ta som en komplimang. Jag har ju läst dem och tycker att de tillhör bottenskrapet.

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Jag tog det som en komplimang, tack Lyran.

Och Böcker x3, skönt att höra att jag inte är ensam medlem i klubben för udda personer.

Ann-Sofie på OOOFbok sa...

Haha, vilken rolig mamma! Också jag kan kategoriseras in under "fisförnäm"

Ingrid sa...

Klubben för udda och fisförnäma personer växer nu med en till för jag har heller inte läst (och tänker inte läsa) de här böckerna.

♥ Hannele sa...

hihi, en klok mamma ;)

ewa sa...

Men är det inte himla intressant? Det här med smak! Jag tänker på Anna Hallbergs inlägg i DN http://www.dn.se/dnbok/anna-hallberg-dikter-kraver-delaktighet-snarare-an-forstaelse-1.1209090
där hon skriver om hur att läsa.
Jag läste första boken, började med andra men orkade inte med den, blev hela tiden så irriterad över berättelsen. Jag ville verkligen förstå vad som fångar folk så mycket.
Rolig och fräck mamma du har ;)

Annika sa...

Jag kan inte låta bli att fascineras över hur smaken kan variera mellan bokälskare.

Jag inser att jag kommer att sticka ut nu men jag måste ändå säga det här: Jag har läst böckerna och jag älskade dem! Jag kan inte låta bli att känna en viss avundsjuka till de som fortfarande har detta nöje framför sig och som jag önskar att Larsson hade kunnat fullfölja sina planer om de totalt tio böckerna i serien om och med Salander/Blomkvist...