torsdag, oktober 07, 2010

Lika bra att ändra sig med detsamma

Att omgående låna hem Den stygga flickans rackartyg av Mario Vargas Llosa var nog förhastat. Är inte alls sugen på att läsa boken. Ju mer jag lyssnar på information om den nye Nobelpristagaren desto mera går det upp för mig att just den romanen inte är något höjdarval som första möte med Llosas författarskap. Den tillhör heller inte hans bästa. Måste ha hört helt fel förut! Jag kommer alltså at lämna tillbaka boken oläst. Däremot - om och när jag kommer att läsa något av Llosa (vilket jag av princip borde) - kommer troligen valet att falla på någon av dessa tre: Staden och hundarna, Tant Julia och författaren eller Det gröna huset. Det är bara att slå sig till ro och vänta, inom sin tid finns de på marknaden.

Har du läst något av Llosa? Vad? Och om inte, tänker du läsa något av honom nu?