torsdag, oktober 07, 2010

Lika bra att ändra sig med detsamma

Att omgående låna hem Den stygga flickans rackartyg av Mario Vargas Llosa var nog förhastat. Är inte alls sugen på att läsa boken. Ju mer jag lyssnar på information om den nye Nobelpristagaren desto mera går det upp för mig att just den romanen inte är något höjdarval som första möte med Llosas författarskap. Den tillhör heller inte hans bästa. Måste ha hört helt fel förut! Jag kommer alltså at lämna tillbaka boken oläst. Däremot - om och när jag kommer att läsa något av Llosa (vilket jag av princip borde) - kommer troligen valet att falla på någon av dessa tre: Staden och hundarna, Tant Julia och författaren eller Det gröna huset. Det är bara att slå sig till ro och vänta, inom sin tid finns de på marknaden.

Har du läst något av Llosa? Vad? Och om inte, tänker du läsa något av honom nu?

8 kommentarer:

Evas värld sa...

Jag har faktiskt inte det minsta lust att läsa något av honom. Hörde riktigt tråkiga uppläsningar på radio som bekräftade bilden av en författare som inte lockar mig ett enda dyft. Så är det bara. Det finns så många vackra kloka spännande rörande böcker - hans manliga perspektiv intresserar mig helt enkelt inte!

Pumita sa...

Jag tror att du gör rätt i att dissa den stygga flickan men läs gärna Tant Julia eller Bockfesten. Mycket läsvärda båda två.

Lyrans Noblesser sa...

Har läst halva Paradiset finns om hörnet. Slutade läsa för att jag fick en del recex, tyckte väl boken var OK och ville ge den en chans till. Men, det blev aldrig av. Det fanns en del "gubbighet" i sexskildringarna som jag fick negativa vibbar av. Att Vargas LLosa hyllar Lisbet Salander som kvinnoideal gör inte direkt saken bättre....

snowflake sa...

Hittills har jag hört minst åtta personer som säger att den är hans sämsta... Du behöver i alla fall inte betala för din! (som jag.:-) ) men Lena på jag är jag var mer positiv.

elin sa...

Håller med, är inte alls sugen på att läsa den boken. Men jag tänker ändå testa med Bockfesten, eller Tant Julia och författaren, som du också skriver om. Jag är lite skeptisk, men tänker försöka hålla sinnet öppet...

Full bokhylla sa...

Så många gånger som orden sexist och gubbsjuk nämnts så får man ju två alternativ: 1. skita i att läsa av princip. 2. läsa för att förfasa sig. Det sista känns sådär kul, men kanske läser jag något när hajpen lagt sig och jag kunnat öppna sinnena något...

Bokomaten sa...

Jag har läst ett par böcker som jag tyckte var sådär, inge nobelprismaterial, men alla är väl inte på topp alltid antar jag... Uppenbarligen var där något i den första jag läste som gjorde att jag läste en till dock. Sexskildringarna hållerj ag med om att jag minns som rätt gubbiga och i ärlighetens namn tycker jag kanske att de flesta författare ska hoppa över att försöka skriva sexskildringar, har nog aldrig läst en som gett mig något annat än kväljningar. Uppenbarligen krävs det mer än en nobelpristagare för att få till en ok sådan.

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Vi hyser uppenbarligen inga översvallande varma känslor för denne man.