fredag, oktober 29, 2010

Läs- och bloggstress i tentamenstider

Det är bittert (men så klart inte oväntat) att med all önskvärd tydlighet erfara att det inte endast är förvärvsarbete som har förmåga att inkräkta på ens lästid, utan även studier mitt under en tentamensperiod. Det var mycket dåligt med läsning under den gångna veckan eftersom jag hade en hemtenta som skulle lämnas in. Boken som jag läser just nu är Ian McEwans Hetta - jag har 50 sidor kvar som jag hoppas läsa ut i kväll.


Aktuella recensionsböcker

Jag har också Torgny Lindgrens Minnen att recensera men den boken är redan utläst, en stor favorit. Sedan har jag fått två nya recensionsuppdrag från Eskilstuna kuriren, det är de två böckerna till höger på bilden: Att föda ett barn av Kristina Sandberg och Nej tack av Anna-Leena Härkönen. Jag har ca två veckor på mig. Medan jag ska plugga till en jobbig salstenta nästa fredag! Inte konstigt att jag lider av läs-, blogg- och recensionsstress. Men men, som man bäddar får man ligga och så vidare... Fast egentligen klagar jag inte, det är inte det minsta synd om mig. Det gäller att planera väl och vara disciplinerad.

Annars har det varit ganska mycket boknyheter på sistone och jag måste erkänna att jag börjar så smått längta efter böcker med lite äldre utgivningsdatum. Min senast lästa bok var Syndaflodens år av Margaret Atwood och den recensionen trycktes i tidningen i tisdags. Rubriken blev rätt kul, tycker jag. Boken var så där (recensionen kommer här på bloggen om ca två veckor).