måndag, oktober 11, 2010

Höstens bokbegivenheter fortsätter

Trots att vi har både bokmässan och tillkännagivandet av Nobelpriset bakom oss, är höstens trevliga bokbegivenheter inte slut än. Åtminstone om man bor i Eskilstuna med omnejd. Den 14 november är det nämligen dags för Litterärt gästabud, den tjugoförsta i ordningen, och det ska bli mycket trevligt. Biljetten är säkrad, tidpunkten införd i almanackan! Ett måste för mig.

Författare som medverkar är Morgan Alling (aktuell med Kriget är slut), Louise Boije af Gennäs (aktuell med Högre än alla himlar), Christina Jutterström (aktuell med Uppfostrad av män), Paolo Roberto (aktuell med Italiensk fastfood), Niklas Rådström (aktuell med Månens anförvant) och Maria Sveland (aktuell med Att springa). En tung sextett får man lov att säga. Och spännande böcker av vilka jag endast läst Maria Svelands roman.

Det roliga med Litterärt gästabud är att man kombinerar andlig och muntlig spis - först äter man en middag och tar sig ett glas vin, sedan lyssnar man på författara. I pausen är det bokförsäljning, signering och förhoppningsvis också spontana boksamtal.