torsdag, oktober 14, 2010

Bokbloggarnas litteraturpris

Breakfast Book Club tycker att det så här i Nobel- och Augustpristider finns utrymme för ytterligare ett litterärt pris och instiftar därmed Bokbloggarnas egna litteraturpris.

Alla svenska bokbloggare får inför 2010-års prisutdelning nominera fem svenska eller utländska böcker var (de ska dock finnas översatta till svenska), utgivna från och med november 2009 till november 2010.

Priset delas ut och tillkännages i samband med Stora kulturbloggprisets gala den 27 november. Böckerna ska vara poängsatta så att årets bästa får 5p (fem poäng), den näst bästa får 4 p (fyra poäng) osv. De fem titlarna med högst totalpoäng slutnomineras och alla bloggläsare kommer därefter att rösta fram vinnaren av Bokbloggarnas litteraturpris. Nomineringstiden startar nu och pågår till och med 24 oktober. Röstningsperioden kommer att vara under två veckor i början av november. Vinnaren kommer annonseras och priset delas ut i slutet av november!

Som bokbloggare nominerar man genom att maila sina fem titlar samt adressen till sin bokblogg till brkfstbookclub@gmail.com , eller genom att svara i kommentarerna till inlägget bakom länken.

Jag tänker publicera mina nomineringar i ett senare inlägg, så snart överläggningar i mitt huvud blivit avslutade och titlarna har mejlats till brkfstbookclub.