fredag, september 10, 2010

Bokmania = Beautiful Blogger

Tack vare Lyran har Bokmania fått möjlighet att glädjas åt utmärkelsen Beautiful Blogger. Jag är mycket glad och kan knappast tänka mig en bättre motivering än när hon skriver "Ivana Bokmanias blogg är den första jag kollar varje dag. Här finns alltid något intressant från bokvärlden." Superroligt! Och förpliktigande, förstås. Tack Lyran.


När man får en Beautiful Blogger award ska man:

♦ kopiera in awardbilden i sin blogg för att visa att man har fått den
♦ tacka och länka till den som nominerade ens blogg
♦ nominera sju andra bloggare och länka till dem
♦ berätta sju intressanta saker om sig själv

Bokmania nominerar följade bloggare/bloggar (utan inbördes ordning) till Beatiful Blogger award:

1. La Bibliofille för att hon bloggar om intressanta böcker och för att hon gör det från Paris, en stad där jag ännu inte har varit men längtar att besöka. Dessutom behöver hon piggas upp i sorgen efter sin älskade hund.

2. Eva Swedenmarks värld för att det är en blogg som inte bara handlar om läsning och skrivande utan påminner mig också om de viktiga sakerna i livet. Evas inlägg doftar kärlek och ödmjukhet.

3. Om böcker som jag hunnit läsa för att hon har samma inställning till böcker som jag, nämligen att det är bortkastad tid att läsa dåliga böcker när det finns så många bra att läsa. Dessutom får hon ibland bloggidéer som verkligen piggar upp mig.

4. Spectatia för att hon vaknat till liv igen. Jag har saknat henne! Hoppas hon vill förbli vaken.

5. Akademibloggen för att det är en blogg från litteraturens högkvarter och för att den är mer rolig än pretentiös. Peter Englunds inlägg om läsplattor var oslagbara.

6. Callioppe Books för att hon vidgar mina bokliga vyer och för att hon skriver både kompetent och underhållande.

7. Boklesebloggen min för att det är den enda norska bokbloggen jag gladeligen följer och för den är så snygg att jag blir avundsjuk varje gång jag besöker den.


Det här med att berätta sju intressanta saker om mig själv är inte så lätt. Vad ska jag ta som jag inte redan berättat nånstans och/eller som inte är för privat och obloggbart? Jag tror jag hoppar över, hoppas det är ok.