lördag, augusti 28, 2010

Lördageftermiddag hos familjen Biblioteksnalle

Familjen Biblioteksnalle bor lite trångt i sin lilla etta med bokvrå i bokhyllan på Billygatan 1 men eftersom det råder god tillgång till böcker i hela grannskapet, är de nöjda ändå. Och bokhyllan de bor i (på tredje hyllplanet) är stabil och fräsch, inget gammalt bokdamm någonstans så långt nosen når. Men lite i fred behöver man vara ibland, sitta och läsa en stund, även om man är nalle. Med just biblioteksnallar förhåller det sig på det viset att de föds redan med fullt utvecklad läsförmåga och har ett utpräglat läsbehov hela livet igenom.

Nallemamman har sin favoritsoffa där hon gärna kryper in med en bok i tassarna. Denna lördag ägnar hon sig åt populärvetenskaplig litteratur då hon är i behov av lite modern kunskap om smånalleuppfostran.

Lillnallen har tråkigt och hittar på bus, så klart. Det finns mycket spännande i nallemammans och nallepappans bokhylla. Oj, Tigers lilla skuttbok verkar spännande. Den vill han sätta tänderna i!

Nallepappan håller till i bokvrån idag, det ska sågas och skruvas. Nallemamman önskar sig nya bokstöd, dom gamla har blivit alldeles vingliga och tråkiga. Eftersom nallepappan är medveten om sina brister som hemmafixare studerar han noga instruktionsboken som han fick i julklapp förra året.