lördag, augusti 28, 2010

Lördageftermiddag hos familjen Biblioteksnalle

Familjen Biblioteksnalle bor lite trångt i sin lilla etta med bokvrå i bokhyllan på Billygatan 1 men eftersom det råder god tillgång till böcker i hela grannskapet, är de nöjda ändå. Och bokhyllan de bor i (på tredje hyllplanet) är stabil och fräsch, inget gammalt bokdamm någonstans så långt nosen når. Men lite i fred behöver man vara ibland, sitta och läsa en stund, även om man är nalle. Med just biblioteksnallar förhåller det sig på det viset att de föds redan med fullt utvecklad läsförmåga och har ett utpräglat läsbehov hela livet igenom.

Nallemamman har sin favoritsoffa där hon gärna kryper in med en bok i tassarna. Denna lördag ägnar hon sig åt populärvetenskaplig litteratur då hon är i behov av lite modern kunskap om smånalleuppfostran.

Lillnallen har tråkigt och hittar på bus, så klart. Det finns mycket spännande i nallemammans och nallepappans bokhylla. Oj, Tigers lilla skuttbok verkar spännande. Den vill han sätta tänderna i!

Nallepappan håller till i bokvrån idag, det ska sågas och skruvas. Nallemamman önskar sig nya bokstöd, dom gamla har blivit alldeles vingliga och tråkiga. Eftersom nallepappan är medveten om sina brister som hemmafixare studerar han noga instruktionsboken som han fick i julklapp förra året.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jätteroligt! Piggade verkligen upp en segstartad morgon - tack för det...
Sara, Förlag 404

Lyrans Noblesser sa...

Bra start på min morgon blev detta också - tack!

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Ibland blir jag helt enkelt på lekhumör :-)

Bokbabbel sa...

"Like" som man säger på Facebook!

Vixxtoria sa...

Jag har missat det här, men det är ju helt underbart!

"Bokvrå" - haha!

Erkänn att du leker med nallar en stor del av tiden du borde plugga! ;-)

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Vixxtoria: Hoppsan, nu kom du på mig ;-P