onsdag, juni 09, 2010

Sommar i P1 2010 - sommarpratare med litteraturanknytning

Sommarens stora nöje drar igång på midsommardagen - då är det nämligen dags för årets upplaga av Sommar i P1. Många spännande personer ska förgylla min/vår tid i hängmattan (jag har ingen hängmatta, men ändå). Här kommer en lista på de med litterär anknytning - inte så jättemånga till antalet men desto mer intressanta:

Natasha Illum Berg (professionell storviltsjägare, författare)
Eva Gabrielsson (arkitekt, livskamrat till Stieg Larsson)
Viveca Sten (deckarförfattare, chefsjurist)
Aris Fioretos (översättare, författate)
Pija Lindenbaum (barnboksförfattare)
Birgitta Stenberg (författare, konstnär)
Monika Fagerholm (författare)
Johannes Anyuru (poet)
Niklas Rådström (författare)

Aris Fioretos får jag inte missa. Jag hörde honom en gång tidigare och han är helt oslagbar att lyssna på. Hans bok Den siste greken var en mycket trevlig överraskning. Pija Lindenbaum och Birgitta Stenberg är också givna då jag är mycket nyfiken på deras berättelser. Och Birgitta Stenbergs böcker ligger i läshögen. Monika Fagerholm har jag hört så pass många gånger redan att jag kanske avstår denna gång. Men bra är hon, så hon rekommenderas varmt.

Här finns hela kalendern med alla namnen som pdf-fil att skriva ut.