söndag, maj 09, 2010

3 x senaste

Det är dags för en liten enkät, säger Bokhora och jag håller med. Här kommer mina 3 senaste:

Senast påbörjade bok: I går eftermiddag påbörjade jag Rädd att flyga av Erica Jong. Bra att få veta vad "det knapplösa knullet" är för något, inte sant.

Senaste bokinköpet skedde också igår och jag har redan bloggat om mina loppisfynd. Men om jag skulle nämna senaste inköpet av icke begagnad bok så är det Båten av Nam Le. Det är en novellsamling som lär vara alldeles fantastisk och som jag inhandlade för ca en vecka sedan. Samtidigt slank också Hunden av Kerstin Ekman ner i bokkassen.

Senaste författaren som jag blev nyfiken på: Det måste vara Birgitta Stenberg. Det är inte mer än fyra dagar sen tanken på att läsa hennes "gamla" böcker kom.

Vilka är dina 3 x senaste? Berätta gärna i kommentarsfältet här nedan.

5 kommentarer:

evalinn sa...

Senast påbörjade - Odjuret av Roslund & Hellström eftersom vi ska läsa den i min bokklubb...känner mig inte överväldigad, men bokklubb är bokklubb (jag misstänker tom att jag läst den tidigare, fast jag glömt).

Senaste bokinköpet - som ovan.

Senaste författaren som jag blev nyfiken på - Sara Stridsberg, såg hennes bok i DN igår och jag har fortfarande inte läst den!

Luciana sa...

Hallå Ivana!!! Hur mår ni ? Jag är tillback här i din blogg... Har du radera din andra blogg som heter Bildtagen ? Kramar ... Luciana och Rodrigo Konda

nilla|utanpunkt sa...

Har också Båten på högen, men har inte börjat. Läser en novellsamling av Haruki Marakumi - After the Quake (och kämpar med att vilja tycka han är så bra som alla säger), samt ett par gamla godingar; One flew over the cuckoos nest av Ken Kesey (fortfarande så bra!), och Mitt liv som hund av Reidar Jönson - den fanns inte ens att få tag på på svenska, så jag får läsa den engelska versionen, känns lite knäppt.

Martin Ackerfors sa...

Senast påbörjade boken är Paul Austers Red Notebook som jag velat läsa länge men inte tog mig för att köpa förrän alldeles nyligen.

Senaste bokinköpet torde därför vara Red Notebook och Invisible av Paul Auster, samt Göra ont: Litterär metafysik av Anders Johansson.

Någon författare vet jag inte om jag blivit sugen på direkt.

Zachan sa...

Mina senaste finns att beskåda på bloggen ;)