söndag, april 04, 2010

Václav Havel spelas på Stockholms stadsteater

Det är dubbelt upp för dramatikern och före detta presidenten Václav Havel Stockholms stadsteater i vår. Den 1 april hade hans senaste pjäs Avgång sverigepremiär och den 8 april blir det premiär för Audiens. Jag är väl bekannt med båda pjäserna, både i bokform och i teaterform, och vill därmed varmt rekommendera att se åtminstone någon av dem under våren.

Jag bloggade förut om Avgång (Leaving) i samband med att att jag hade sett föreställningen i Tjeckien hösten 2008. Och här visar jag stolt upp mitt av Havel signerade bokexemplar.

När det gäller Avgång så har Kulturbloggen varit på premiären och skrivit en recension av föreställningen. Så vitt jag vet så ska Kulturbloggen närvara även vid premiären av Audiens och jag är redan nyfiken på deras intryck. Sedan hoppas jag förstås att jag kan ta mig till Stockholm under april-maj och själv se Audiens på Stadsteatern.