tisdag, mars 16, 2010

Vi:s Litterära Båtsalong 2010 - avgången närmar sig

Det är två dagar kvar tills jag och mina fem bokcirkelkompisar ska kliva ombord på Silja Galaxy för att ute till havs bevista årets utgåva av tidningen VI:s Litterära Båtsalong. Årets författare är en mycket spännande skara: Alexander Ahndoril, Alexandra Coelho Ahndoril, P O Enquist, Aris Fioretos (som just så lägligt fått Sveriges Radios Romanpris), Monika Fagerholm, Jonas Karlsson, Carina Rydberg och Karolina Ramqvist.

Jag vet ingenting om Aris Fioretos och har inte heller läst något av Carina Rydberg eller Monika Fagerholm. Paret Ahndoril måste jag slå ihop till Kepler-mannen för att kunna pricka av dem på har-läst-listan. Just nu är jag utan tvekan mest nyfiken på Fioretos! Det blir spännande att lyssna också på Jonas Karlsson och Carina Rydberg eftersom jag aldrig har hört dem berätta förut.

Båtresan varar ett dygn och går till Åbo och förutom andlig spis kommer även god mat och dryck avnjutas. Jag ser fram emot att tillbringa ett dygn i en atmosfär som kommer att sjuda av böcker, bokprat, författandets vedermödor och glädjestunder samt gott skratt i glada väninnors sällskap. Hoppas att jag kommer att kunna samla mina intryck till en läsvärd rapport här på bloggen så småningom.

En ganska rolig sak är också den att alla bokcirkeltjejerna har bestämt att resan till ära skaffa likadana Bokmania-toppar att gå omkring i på båten och vara levande reklampelare åt min blogg. Det är jättegulligt av dem, tycker jag. De har humor! Sex bokmalar i sina bästa år klädda i likadana svarta toppar med champagnerosa glitterbokstäver och texten Bokmania bokblogg över bröstet. Det kommer att bli en syn, det! Jaherregud! Tur att det inte var min egen idé.

Det vore också kul att veta om någon av er ska åka med torsdag-fredag? Som sagt, jag och mina kompisar blir lätta att känna igen...