onsdag, mars 17, 2010

Nya Vi Läser & nya Stridsberg

Idag, när jag kom hem efter jobbet, låg nya numret av tidningen Vi Läser på köksbordet. Jippiiii, för jag gillar ju den här tidningen skarpt. Ganska så omgående slängde jag mig över en av huvudintervjuerna i tidningen - den med Sara Stridsberg om hennes roman Darling River som kommer ut den 26 mars. Nu råkar det vara så att jag läste ut Darling River så sent som igår och har bara supergott att säga om boken. Den är mästerlig och mycket speciell! Läs den så fort du nånsin kan - särskilt om du har läst Nabokovs Lolita, fast det är inget krav. Men en viss fördel.

Eftersom jag just nu går omkring och ruvar på en recension av Darling River åt EK (deadline på söndag) blir det inte så mycket mer skrivet i ämnet här. Men det finns möjlighet att läsa ett utdrag ur Darling River, vilket jag rekommenderar att göra. Komplettera sedan med artikeln i Vi Läser och jag vågar nästan lova att du sedan springer och köper boken.

Tillägg 10-03-20: Idag publicerar SvD en intervju med Sara Stridsberg som även det handlar om hennes nya roman Darling River och kopplingen till Nabokovs Lolita.