onsdag, februari 03, 2010

"Utan språk är du körd"

I morgon torsdag ska jag och några av mina jobbarkompisar åka på en föreläsning med Jonas Hassen Khemiri (författare till bl.a. Ett öga rött och Montecore). Föreläsningen heter Utan språk är du körd och ska handla om att lyfta värdet av språkets betydelse för delaktighet, hälsa, jämställdhet, mångfald och jämlikhet samt hur man kan aktualisera läsandets roll för språkets utveckling. Som sfi-lärare och språk- och bokälskare var jag bara tvungen att anmäla mig, särskilt när hela tillställningen är gratis! Dessutom gillar jag Khemiri, både som författare och som talare (har hört honom förut).

Nyss besökte jag Khemiris hemsida för att kolla om han skrivit något om morgondagens föreläsning men där fanns det ingenting, trots att det finns en flik som heter Föreläsningar. Konstigt. Men det blir nog bra ändå. En så kallad individuell fortbildning. Enda "nackdelen" är att man knappast kan läsa på tåget när man är ett helt glatt gäng på typ fem personer på resan. Som en säkerhetsåtgärd (utifall att alla utom mig skulle slumra till, vilket är knappast troligt) får Alakoskis nya roman följa med i handväskan.