fredag, februari 26, 2010

Årets debutantpris till Johan Kling

För sin roman Människor helt utan betydelse har Johan Kling fått Borås Tidnings debutantpris.

Motiveringen lyder som följer: "För en drivet minimalistisk flanörroman som med blytung lätthet skärskådar tomheten i sekelslutets Stockholmsliv."

Priset kommer mycket lägligt. Varför? Jo, för vid vårt senaste möte i Litterära klubben (läs: min bokcirkel) bestämde vi nämligen att läsa just Människor helt utan betydelse till vår nästa ordinarie träff i april. Bättre sammanträffande kan det knappast bli. Boken ligger redan redo på soffbordet och väntar...

Har du läst boken? Berätta gärna vad jag har att se fram emot.

2 kommentarer:

violen sa...

Jag gillade den här boken på nåt sätt....fast jag blev också nedstämd av den. När jag läste vad andra skrivit om den kändes det som att jag genomskådat nånting som inte många andra gjort....eller några andra kanske eftersom han fick priset. Det är han värd tycker jag. Nästa bok kommer jag absolut att läsa för här finns det mer att hämta, det är jag säker på..

Kanske du ska läsa boken innan du läser min länk, jag vet inte om jag avslöjar nånting........

http://violensboksida.bloggplatsen.se/2009/11/20/2208722-kling-johan-manniskor-helt-utan-betydelse/

Miapia sa...

Vilket sammanträffande! Vår bokcirkel hade också enats om att läsa just den här till nästa möte! Perfekt tajming! :-)