söndag, januari 31, 2010

Oksanens nya roman

I fredags kom Sofi Oksanens tredje roman ut: Utrensning som är helt makalöst bra!!!!! Nominerad till Nordiska rådets Litteraturpris 2010, och det med all rätt. Jag har knappt hundra sidor kvar att läsa i boken och en recension kommer inom några dagar.

7 kommentarer:

Evas värld sa...

Den ligger i min bokhög och jag längtar så efter att få läsa den!

Vixxtoria sa...

Åh, vad spännande. Jag stod och klämde på den i bokhandeln igår, faktiskt, men jag hade redan hittat så många bra böcker, som var lite billigare dessutom, att den fick vara kvar. Men jag ser fram emot att läsa den så småningom!

elinsbloggomböcker sa...

Roligt! Jag tyckte också att den var helt fantastisk. Har inte läst något av henne tidigare, men det måste jag verkligen göra. Har du läst Oksanen och kan rekommendera någon av de tidigare?

lustigkulle sa...

Tack för tipset! Måste följas upp.

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Elin: Jag har läst båda de tidigare romanerna "Stalins kossor" och "Baby Jane" och nu även "Utrensning" och jag rekommenderar vilken som helst av Oksanens böcker eller helst alla tre. Sofi Oksanen är en utomordentligt begåvad författare som fler borde upptäcka.

Vixxtoria och Eva: Missa inte den!

elinsbloggomböcker sa...

Kul. Ska läsa dem alla så fort jag får lite tid! Håller med om att hon är otroligt begåvad. Älskade redan inledningen på Utrensning.

Jenny sa...

Ja, jag måste instämma i hyllningskören, Oksanen är my bra. Läste Stalins kossor för ngt år sedan, och blir därför inte förvånad över de fantastiska orden om Utrensning...Hoppas verkligen hon får många nya läsare, det förtjänar hon verkligen.