söndag, februari 28, 2010

Mytserien - sammanfattning av läsutmaningen

Idag, den sista februari, sätter jag punkt för utmaningen att läsa en till tre valfria böcker ur Mytserien. Tre månader har gått och förutom mig har följande bokbloggare deltagit: Om böcker som jag hunnit läsa, Pocketprinessan, Lyrans noblesser, Lustigkulle, Textappeal, La Bibliofille och på sätt och vis även Elins blogg om böcker. Dessutom hade jag glädjen att publicera en recension av gästbloggaren Christina.

Av de nio Mytserien-böckerna som hittills finns på svenska har alla utom en blivit lästa inom ramen för läsutmaningen. Det är bara Lejonhonung av David Grossman som inte lyckades hitta någon läsare att bli läst av. Lite tråkigt tycker jag, för min förhoppning var ändå att i slutändan samla recensioner av samtliga titlar ur Mytserien.

Sammanlagt är i alla fall arton recensioner samlade. Även om läsutmaningen avslutas idag så finns det ingenting som hindrar en fortsatt läsning. Mytserien fortsätter också, det kommer nya böcker... Jag hoppas att ni som deltog fick trevliga läsupplevelser och jag hoppas också att våra recensioner kommer att inspirera andra att läsa böcker ur Mytserien som jag betraktar som ett mycket intressant litterärt projekt.

Bilder på samtliga omslag samt information om böckerna och författarna finns på förlagets hemsida och här nedan följer länkar till bokbloggarnas recensioner.


* Orkanpartyt (Klas Östergren)
Bokmania
Om böcker som jag hunnit läsa
Pocketprinsessan


* Penelopiaden (Margaret Atwood)
Lustigkulle
Lyrans Noblesser
Christina (gästbloggare på Bokmania)


* Tyngd (Jeanette Winterson)
Bokmania
Lustigkulle
Textappeal


* Lejonhonung (David Grossman)


* Drömguden (Alexander McCall Smith)
Lustigkulle
Bokmania
Pocketprinsessan

* Binu och den stora muren (Su Tong)
Lustigkulle


* Flicka möter pojke (Ali Smith)
Textappeal


* Baba Jaga la ett ägg (Dubravka Ugresic)
Bokmania
La Bibliofille
Elins blogg om böcker


* Den förtrollade staden (Milton Hatoum)
Bokmania