lördag, december 05, 2009

Satsa på en jultjockis

Eskilstuna kuriren har en extra julbilaga med i papperstidningen idag och där, på mittuppslaget, finns ..... taddaaaaa: Bokmanias lästips inför julen. Att få sprida lite heliga bokord till sörmlänningarna så här i juletid känns nästan som ett hedersuppdrag. Är det inte kul så säg! På glättigt papper och allt. Med en jultjockis menas en bok modell tjockare, alltså minst femhundra, sexhundra sidor.

Jag hoppas också att få välkomna några nya lästipssugna läsare här på bloggen.

Hoppas att du som tack vare artikeln har hittat hit väljer att komma tillbaka. Välkommen! Och god jul!

10 kommentarer:

Lyran sa...

Fin artikel och särskilt gillar jag ju att du tipsat om En halv gul sol :-)

Magix Bokbabbel sa...

hurra, grattis! Håller med om att tjockisar är bra till jul och andra långledigheter! jag kommer nog att varva dem med kortare böcker, men jag tror att Stephen Kings nya "Under the dome" (880 sid) blir en bra kandidat! :)

Martin Ackerfors sa...

Nu har jag ju bara skummat din artikel, men av en slump tänkte jag följa ditt tips ändå och satsar på att klämma Thomas Pynchons Gravity's Rainbow (950 sidor, tror jag) under julen. :)

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Magix och Martin: Kör hårt!

Lyran: "En halv gul sol" är ju helt given :-)

Anonym sa...

Fin artikel Ivana! Kul :-) Ska plocka fram en tjockis i jul. Får se vad det blir för en... Hälsningar från Ulla

Vixxtoria sa...

Åh, vad roligt att se hur du ser ut på riktigt! Fin liten artikel också! Och bra boktips; Gardell kan man läsa hur många gånger som helst. Jag hittade en av hans uppläsningar av mormor gråter på youtube och skrev om den för ett litet tag sen:

http://ombockersomjaghunnitlasa.blogspot.com/search/label/Jonas%20Gardell

Det är så roligt att höra honom själv läsa!

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Ulla: Roligt att du också har lämnat en liten kommentar.

Vixxtoria: Klippet med Gardells "Mormor gråter" kommer i min julkalender snart. Men psst, berätta det inte för nån än så länge.

jenny sa...

Ah, vad kul att se denna intervju Ivana- och måste säga som vixxtoria- kul att se hur du ser ut(..!)Det var en bra skriven artikel och att tipsa om en "tegelstensjul" är ju så rätt. Själv har jag flera tjockisar som jag längtar efter och hoppas hinna med dem i helgerna(bla en för mig okänd bok av Michael Cunningham som jag hittade på ett antikvariat).

Evas värld sa...

Ivana vilken härlig artikel. Och vad kul att du har med Borta med vinden, tjockisarnas supertjockis. Mitt sönderlästa exemplar har 552 sidor i storformat. Men du, jag skulle aldrig våga mig på nyöversättningen! Skulle kännas läskigt att läsa något annat än just den bok som följde mig oavbrutet genom mina tonår och kanske tyvärr gav mig den falska föreställningen att det skulle finnas en Rhett Butler i mitt liv...

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Eva: Jag hade inget val, förstår du, för den utgåvan av "Borta med vinden" som jag läste som tjugoåring är på tjeckiska, tillhör min mamma och står följaktigen kvar i hennes bokhylla i Tjeckien. Men jag tänkte inte ett dugg på att jag till och med bytte språk vid läsningen. Jag grät på samma ställen i alla fall ;-P