onsdag, december 16, 2009

Boktipsprat på jobbet igår

Igår hade vi julfika på jobbet och någonstans mellan kaffet och julklappsutdelningen stod boktips på programmet. Har man ett bokorakel bland personalen så har man, tyckte rektorn (så blir det när man bokbloggar under sitt eget namn och är freck nog att framträda i lokalpressen som de flesta läser), så det ville sig inte sämre än att jag fick kliva fram och sprida lite läslust. Som tur var så var det uppgjort på förhand så jag kunde tänka igenom vilka böcker jag ville rekommendera. Det blev fyra stycken böcker som jag anser är hundraprocentiga fullträffar oavsett lässmak och läsvana: Flyga drake och Tusen strålande solar av Khaled Hosseini, Drottningen vänder blad av Alan Bennett och Igelkottens elegans av Muriel Burbery. Och vet ni vad? Det var nog mitt i prick. Nu går boksnacket, böcker lånas. Och jag är glad, för det är en härlig känsla att kunna inspirera andra till läsning.