söndag, december 06, 2009

Bokmanias Julkalender 6/12

Att läsa böcker innebär att man har behov av bokmärken, för hur skulle man annars kunna komma ihåg var man hade varit strax innan man somnade? Så om du tänker ge en bok i julklapp se då till att bifoga ett egenhändigt skapat bokmärke.

Innehållet bakom julkalenderns sjätte lucka uppmanar alltså till kreativitet - tillverka personliga bokmärken till dig själv, dina vänner och hela tjocka släkten. Ett (jul)pyssel värdigt en boknörd! Om du googlar på "bokmärken" eller "bookmarks" och väljer visning i bilder kommer du att få hur många tips och idéer som helst. Man kan göra fantasirika bokmärken genom att klippa och klistra, brodera, sy, fota, rita, snickra - allt efter intresse och anlag.

Bokmärken är annars ett återkommande ämne här på bloggen: här får mina bokmärken fötter och här gör jag egna.

3 kommentarer:

Vixxtoria sa...

Okej, jag är totalt för vackra bokmärken. Absolut! Men om man vill läsa sitter man väl inte och pysslar ihop ett bokmärke? Då tar man väl ett kvitto, en tråd, en smörgås eller vad som nu ligger närmast (använda dambindor rekommenderas dock inte!), eller viker ett hundöra?

Tänk vad mycket lästid som sparas genom att man inte ritar, knypplar och plastar in! Och genom att man inte behöver tillbringa tid med att leta efter var man nu lade det där bokmärket nu igen!

/Den opyssliga, men läshungriga

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Haha, erkänner att du har en poäng med ditt resonemnag, helt klart. Men tänk om man gillar att pyssla också? Då är bokmärken ett trevligt sätt att förena pyssellust med läslust.

Vixxtoria sa...

Jag erkänner att _jag_ är ganska kverulantisk ;-)

Man kan ju faktiskt lyssna på ljudbok medan man pysslar. Och om man tycker det är så kul att pyssla kan man få pyssla ett bokmärke till mig också! Det är en väldigt uppskattad present, jag lovar (jag har ju själv pysseltummen mitt i handen).